Sunday, April 1, 2007

Múzeum Cafe

Gyorsteszt – Múzeum Cafe

A Múzeum Kávézó a Kiskörúton van és nem a Múzeum Étterem, hanem eggyel odébb, egy kicsiny kis bisztró, ami a rendszerváltástól magát nem zavartatva üzemel vígan a belváros közepén, ami leginkább a berendezésében és hangulatában nyilvánul meg, amiért persze nyilván a közeli egyetem értő közönsége is felelőssé tehető. Ennek persze mi most itten örülünk, begyömöszöljük a zsemlét meg a fél liter tejet a zsebünkbe és becsüccsenünk mega group tesztünk első állomása után egy gyomorgyógyító sörre az ablak melletti kis asztalhoz. Sajnos a főszerkesztő kolléga abban a tévhitben van, hogy még vezetnie kell, így alkoholmentes sört kér a többiek szánakozó kacajától kísérve, de hamarosan fény derül, a tévedésre, így az alkoholmentes a mosogatóban végzi, a pohárba (valójában egy másikba) friss barna Salzburger kerül. Nagyon finom volt, selymessége és kesernyésen édeskés íze a Guinness-ével vetekedett. Kóstolják meg!

Amint azt már méltóztattunk említeni, a hely kicsiny sziget a körút forgatagában, terasszal, de ahhoz azért még hideg volt. Sajnos az ajtót nyitva tartották, így bent sem volt sokkal enyhébb az idő, bár jobb dolgunk volt, mint annak a vállalkozó szellemű párocskának, akik hely hiányában kint próbálkoztak, de aztán elég hamar feladták.

Fizikai létét tekintve régi vágású kávézó asztalkák vannak, és vannak újságok is, meztelen nőkkel, meg minden. Az asztalon előzékenyen elhelyeztek fóliázott pogácsát, ki-ki sörkorizhat kedvére. Az ablak mellől pedig szép kilátás adódott a körút forgalmára, megfelelő időzítéssel pedig az egyetemista csajokra, pasikra, ízlés szerint. A berendezés magába szívott némi kellemes szocreál hangulatot a nyolcvanas években, és most abból él, hogy kisugározza azt, ez a hely ezért jó, nem retro, ez az eredeti. A wc is rendben volt.

A sikeres párkapcsolat megőrzése érdekében a hím süteményt visz a nősténynek hozzá hasonló hímek körében elfogyasztott söre után. Tiramisu nem volt (akik kitalálják, melyik kolléga kedvence a tiramisu, azok között tiramisut sorsolunk ki), így profitterolt került a műanyag dobozkába, amiről csak annyit, hogy elfogyott, de igaz rá az olaszságokkal kapcsolatban határozottan elfoglalt álláspontunk.

Briefly: small bistro on Kiskörút. Seems being retro, but it’s the original one. Shabby looking inside, but that is why you are here. Fine ale, magazines, and news, big windows with beautiful wiew. Lot of sweets. Recommended.

Múzeum Cafe
Budapest,
Kiskörút

No comments: