Monday, March 12, 2007

Ebéd a Rózsában, Miki?

Nem, nem a Barátok közt. Ha a kedves vendégnek marad még étvágya a Zsóry fürdő orrfacsaró és gyomorforgató szagú gyógyvize után, ezt a helyet ki kell próbálnia. Kívül-belül pofás, modern műmatyó hangulat, de barátságos, és ez a lényeg. Tiszta udvar, rendes ház, bár ez a népi tézis csorbát szenved, mert a parkolóhoz vezető út csupa sár, de így legalább van mire fogni a koszos cipőt. Szellős az étterem - babot nem szolgálnak fel -, van fedett teraszuk is.

A pincérek fiatalok, mókás kötényben vannak - matyó style - és ha nem röhögünk látványosan, akkor rendkívül udvariasak. Ezt nem érheti kritika.

A választék nem túl széles, ami inkább az alapanyagok szűkösségét, mintsem a haut couture-t tükrözi, de ami van az nem rossz. Fájdalom, de kevés a marha, akad némi sertés, van hal és sokféle szárnyas. A levesek finomak, előételből viszont nincs lenyűgöző választék.

Amit ettünk finom volt és emberes adag. Az ízek tényleg háziasak, kicsit olajos, de nincs mócsing, mint nagymama főztjében, a hús puha, a krumpli jól átsült, a mártások ízletesek és egyik sem szenvedett liszt-túladagolásban. Többféle ételt ettem már itt, és ha az ember elfogadja, hogy a carte csipetnyit unalmas, nem fog csalódni, persze nem egy toszkán konyha, de hangulatos és jót lehet enni, inni.

Ennek megfelelően egyáltalán nem drága, Eger közel van, így számos jó borból lehet becsápolni, félni azonban nem kell, a medencéhez ilyenkor már nem engednek.

Rózsa Panzió és Étterem
Mezőkövesd, Zsóry fürdő

No comments: