Monday, April 9, 2007

Burger King

Este nyolc körül térünk be összehasonlító tesztünk második állomására, a Burger Kingbe, az élmények közelebbi összehasonlíthatósága érdekében szintén az Astorián.

Kívülbelül
Első benyomásunk, hogy meleg van, jó meleg. Második benyomásunk, hogy baromi lassúak voltak, mert csak egy kassza üzemelt, ahol szép kis sor alakult ki. Ezt a Mekiben jobban csinálták. A pultos lányok legalább mosolyogtak és kedvesek is voltak, viszont a krumplinkat odaszexuálták a tálcára, durván bántak vele, ki is ömlött. A kólámat is kiöntötték.

A étterem önmagában sokkal hangulatosabb, mint a szemben lévő rivális. Eleve a két moci a 66-os út mellett, kényelmesebbek a jobban elszigetelt boxok, sokkal amerikásabb az egész, itt szívesebben ücsörög az ember, mint szemben. Itt is van net, ha jól emlékszem még wifi is, szóval éttermesebb az egész, nem annyira egyél aztán mennyél mán.

Amit ettünk
Az étlapunkon szerepelt egy dupla sajtburger, krumpli és kóla, egy whopper menü, valamint egy dupla whopper menü, burrito-val és fánkkal, végül egy csirkeszendvics.

A krumpli egyik tesztelőnk szerint füstösebb, élőbb ízű, mint a konkurenciánál, viszont találtunk nyers példányokat, a kóla jó, bár végül kevésnek bizonyult. A whopper, mint a Burger King fő attrakciója méltó a nevéhez, nekem jobban ízlett, mint a bohócos óriás szendvics, valaki szerint nem volt olyan összeaszott, nem esett annyira szét, és volt némi íze a húsnak, bár az erős mustár ezt azért jól kendőzte. A zöldségek frissebbek voltak, és érezni lehetett a jellemző, kellemes olajos ízt, csapatunknak jobban ízlett a szósz is, de lényegében itt is ugyanazt az édes alap ízt kapjuk, mint a másik helyen. Minden zsömle édes volt, édesebb, mint a Mekiben.

A whopper nagyobb, a választék viszont talán kisebb, ám ezt nem támasztja alá pontos vizsgálat. A csirkeszendvics csalódást okozott, nem volt elég meleg, alig volt benne zöldség, határozottan rosszabb, mint a Mekiben. A burrito babos, csípős és természetesen édes. Miért félnek ezek a sótól? Itt van viszont rendes szendvics, de azt nem próbáltuk ki. A fánk rendben volt.

A legnagyobb problémánk az, hogy tesztgárdánk egyöntetű véleménye szerint bizonyos szendvicsek kisebbek, mint a képen. Adott ugyanis a whopper, ami nagy, ezt már tisztáztuk. A képen a sajtburger, vagy a csirkeburger ugyanakkora, mint a képen a whopper. A valóságban azonban szerintünk kisebb. Na de kérem szépen!

Részeredmény: McDonalds – Burger King: 0 – 1.

No comments: